Biodiversitet

I sommeren 2019 indgik Bayer et samarbejde med en lang række landmænd i et initiativ til at styrke biodiversiteten i de danske marker, og samtidig til at bidrage til en bredere forståelse for landbrug. Landmændene anlagde således en blomsterstribe i deres mark. Læs med og hør mere omkring de smukke blomsterstriber, og hvordan de er med til at styrke biodiversiteten i markerne.  

Landmænd sår blomsterstriber

Hos Bayer vil vi gerne være med til at give landmænd inspiration til, hvordan dialogen med det omkringliggende samfund kan gøres bedre. Omverdenen ser ikke altid lige positivt på landbruget, og mange landmænd bliver mødt med skepsis, når de fortæller om deres erhverv og om at dyrke et moderne landbrug.


Blomsterstribe på en mark
Billede: Blomsterstribe

Blomsterstriber er eksempel på, hvordan vi samarbejder med dygtige landmænd og forsøger at bidrage til en bredere forståelse for landbruget. Vi opfordrede en gruppe landmænd til at anlægge blomsterstriber et valgfrit sted i en af deres marker. Bayer stod for frøblandingen i samarbejde med DLF, og landmændene sørgede for at få frøene til at blomstre. En masse landmænd takkede ja til muligheden og valgte at anlægge blomsterstriben i en mark langs en offentlig vej, så de mange farverige blomster kunne blive set og beundret af forbipasserende.


Blomster ved en mark. Traktor i baggrunden i rapsmark.

Billede: Blomsterstribe ved rapsmark

I løbet af sommeren modtog vi en masse flotte billeder og tilkendegivelser af, at blomsterstriberne i høj grad havde vakt beundring rundt omkring i det danske sommerland. Skoleelever kom forbi for at plukke – og lære lidt om de mange forskellige varianter, naboer fik fine buketter, og landmændene fik en god snak med forbipasserende om landbrug og biodiversitet. Et par lokalaviser besøgte også blomsterstriberne i flor, og vi fik tillige en masse gode kommetarer på Facebook.


Blomsterstribe ved en vejkant.
Billede: Blomsterstribe ved vejkant

 


Vigtigheden af blomsterstriber

Blomsterstriber er en fremragende måde at styrke biodiversiteten, og samtidig ser det rigtig smukt ud. I denne video fortæller Niels Bjerre fra Bayer mere om vigtigheden af blomsterstriber.

  

 

Bayer Bee Care

Følg linket og læs mere om et af Bayers andre globale initiativer til at styrke biodiversiteten.

 

 

 

 


Følg linket her og læs mere om Bayer Bee Care

Bayers konsulenter i Danmark. Ivan Kloster, Søren Lykkegaard Hansen og Hans Jørgen Hansen står smilende på række i grøn mark
Kontakt os for hjælp og vejledning

Hos Bayer hjælper vi dig gerne. Kontakt kundeservice eller en af vores dygtige konsulenter.

Grøn mark med to træer
Find os på Facebook

Find os på Facebook, hvor der ofte bliver lagt nye og spændende opslag op, der kan gøre dig klogere på plantebeskyttelse i marker.

Copyright © Bayer AG
Copyright © Bayer AG