tirsdag, 12. maj 2020

Den rigtige hybrid til din unikke mark

Fælles for DEKALB sorterne er, at alle har de velkendte udbytteforsikrende egenskaber som skulpeopspringsresistens, dobbelt phoma resistens, stråstivhed m.fl. Det bliver dog stadig mere vigtigt, at rapsplanterne holdes i god form efteråret igennem for at sikre udbytte potentialet frem mod høst.
Blomstrende rapsmark

Selvom Danmark er et geografisk lille land, er der stor forskel på milde og kølige lokaliteter. Kortet nedenfor viser graddageantallet for din lokation, som det så ud i efteråret 2019, målt fra 10. august til 30. oktober. Er graddagetallet højt, så befinder man sig på en mild lokalitet og bør vælge en mere kompakt voksende sort. Hvis man derimod befinder sig på en mere kølig lokalitet, bør sortsvalget fokusere på en af de hurtigt-voksende sorter. Vi har sorter til begge kategorier, og dem kan du lære mere om forneden.

Danmarks inddelt efter postnummer med forskellige farver

Graddage kort: Flere års erfaring har vist os, at vi skal ligge på omkring 500 graddage for at opnå en tilfredsstillende overvintringsevne. Dette varierer dog sorterne i mellem, og vi ved bl.a. at en hurtigt-voksende sort kan nøjes med 450 graddage, så længe den er gødet tilpas op. Mere langsomtvoksende sorter kan derimod behøve op til 650 graddage. Dette kan dog bruges aktivt, hvis man f.eks. befinder sig på en mild lokalitet og samtidig ønsker at etablere rapsen tidligt.

 

DK Exclaim

Er en af vores hurtig voksende sorter, der egner sig til moderat-sen såning. Blomstrer senere end andre sorter, men indhenter dem igen, så høsttidspunktet betegnes som middel. 

 

Klik her for at se produktbladet for DK Exclaim.

 

DK Expansion

Også en af vores hurtig voksende sorter, der egner sig til såning fra 2. uge af august. Blomstrer senere end andre sorter, hvilket også kan give et lidt senere høsttidspunkt end sorter, der blomstrer tidligere.

 

Klik her for at se produktbladet for DK Expansion.

 

DK Exception

Kompakt-voksende sort, der er velegnet til tidlig såning eller etablering på milde lokaliteter. Kan blomstre senere end andre sorter, men med høsttidspunkt der klassificeres som middel.

 

Klik her for at se produktbladet for DK Exception.

 

DK Expat

Kompakt-voksende sort, der er velegnet til tidlig såning eller etablering på milde lokaliteter. Sorten blomstrer og modner dertil også tidligt i forhold til mange andre.

 

Klik her for at se produktbladet for DK Expat.

 

DK Plastic

Ny kålbroktolerant sort, der har klaret sig rigtig godt i forsøgene de sidste år, hvor forholdstallet har været på niveau med konventionelle sorter.

 

Klik her for at se produktbladet for DK Plastic.

 

V367 OL

Rapssort med speciel oliesammensætning, der gør den velegnet til fødevarer. Sorten kommer med skulpeopspringsresistens, hvilket vi ikke tidligere har haft i sortimentet for disse sorter.

 

Klik her for at se produktbladet for V367 OL.

 

 

Youtube video af Klaus Jakobsen i raps mark.
DEKALB film

Se film fra marken, og bliv klogere på hele DEKALB sortimentet.

Billede af rapsplante, hvor der kan ses en rapsmark i baggrunden.
DEKALB rapssorter

Alle marker er unikke. Klik her, og find den rapssort, der passer godt til din mark.

Rapsfrø og- blomster, der svæver rundt om en Dekalb rapssæk
Den Blå Bog 2022

I Den Blå Bog finder du bl.a. vejledning og inspiration til at vælge de sorter, der præsterer og udnytter potentialet under dine markforhold.

Gruppe af mennesker, der står i en grøn mark om efteråret, hvor nogle holder et blåt skilt.
Følg rapsmarkerne året rundt på vores Facebook-side

DEKALB er i marken hver dag. På vores Facebook-side, DEKALB Danmark deler vi vores oplevelser og erfaringer fra rapsmarkerne med jer.

Copyright © Bayer AG
Copyright © Bayer AG