FieldView™ - få samlet al din data ét sted

Får du noget som helst ud af de mange data og kort, som du har på dine marker? Og kender du problemet med, at dine logfiler fra gødningssprederen er i en platform, og dine udbyttekort er i en anden?

Med FieldView™ får du let ved at gemme al data fra alle dine markoperationer, i én platform, uanset hvilket mærke du har! Ikke nok med at alt ender i samme platform - du kan faktisk også bruge dine kort til at opnå en bedre indsigt i, hvordan lige netop dine marker reagerer på det, du gør derude. For det er jo lige netop det, det hele handler om; at analysere, konkludere og justere sin kommende strategi. På den måde bliver vi hele tiden bedre.

Figur, der viser FieldViews indsamling, analyse og anvendelse af data

 

Få samlet dine markdata på én platform

Hvordan virker det? Din FieldView™ Drive enhed monteres i dit køretøjs diagnosestik, og her aflæses alle de tilgængelige canbus beskeder. Disse beskeder sendes til din Apple iPad via bluetooth. På din iPad, kører appen FieldView™ Cab app, hvori alle dine kort logges live og gemmes. Det er også i appen, du tilføjer de vigtige detaljer til kortet. Det vil sige, at du kan tilknytte produkter, sorter, afgrøder, tankblandinger osv. til dit kort. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvor på marken du har gjort hvad. 

Figur, der illustrerer hvordan FieldView indsamler og forbinder data fra maskiner

Når du skal på markvandring, så kan du tage iPad’en med og bruge FieldView™ som opslagsværk og kort, så du kan holde øje med de ting, du har gjort i marken.

Udover live data opsamling så arbejder FieldView™ også sammen med flere store platforme. FieldView™ kan derfor både sende og modtage data fra andre platforme. Derudover kan man også manuelt uploade logfiler til FieldView™, eksempelvis historisk data. 

I Danmark har vi endnu ikke den fulde version af FieldView™ til salg, men du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at høre mere.

Nedenfor har vi til inspiration samlet tre forskellige eksempler på, hvordan man kan bruge FieldView™.

Majssort forsøg

Sortsforsøg i majs

Der er sået to forskellige majssorter til ensilage på denne mark. FieldView™ blev brugt, da marken blev sået, så vi er slet ikke i tvivl om, hvor de forskellige sorter står henne. Vi behøver ingen markeringspinde i marken, hvilket gør det let at følge de forskellige sorter i løbet af vækstsæsonen. Udbyttekortet er ligeledes kommet ind i FieldView™. 

Print screen fra FieldView: Kort fra såmaskinen, hvor vi kan se sorterneBillede: Kort fra såmaskinen, hvor vi kan se sorterne

Helt uden stress og ekstra bøvl i forbindelse med høsten kan vi nu få et klart svar på, hvilken en af sorterne der havde det højeste udbytte. Det bliver afsløret, når vi ser i vores høstrapport (Harvest Summary). Hvis vi ved, at der er områder, der ikke skal medregnes, så kan vi bare lave en optegning af det område, vi vil se resultatet for (Field Region).

Print screen fra FieldView med 'Harvest summary'Billede: Harvest Summary

Printscreen fra FieldView med 'Field region'Billede: Field Region

Split screen fra FieldView, hvor man kan se to kort på samme tidBillede: Split screen, hvor man kan se to kort på samme tid

Laver du noget for en anden, kan du også hurtigt i appen sende en rapport over det udførte arbejde. Så modtager din kunde en PDF-fil med kort og detaljer for det udførte arbejde. 

PDF rapport fra FieldViewBillede: PDF-rapport fra FieldView™

Test af forskellige midler og doser

Test af forskellige midler og doser

I denne test, har vi testet nogle andre midler, end dem der oprindeligt var i landmandens strategi. Udover selve produktet, så blev der også undersøgt forskellige doser. I FieldView™ kan du vælge hvert enkelt kørespor for analyse. På den måde kan du få præcise tal på de udbytteforskelle, der måtte være. 

Print screen fra FieldView, der viser kørerspor

Print screen fra FieldView, der viser kørespor, hvor der kan laves regioner med frihåndstegning og polygonerBilleder: Udover kørespor (passes), kan du også lave regioner med frihåndstegninger og polygoner.

Print screen fra FieldView med områderapportenBillede: Område rapporten giver konkret tal på udbyttet, i det markerede område.

Pløjning kontra harvning

Pløjning kontra harvning

Her er der udført forsøg med at pløje to arealer på en mark, der ellers dyrkes pløjefrit.
Der er tale om et flerårigt forsøg og ved hjælp af den digitale kortlægning af pløjeparcellerne, vil vi altid være sikker på, hvad der er foregået hvor. Hveden er sået i efteråret 2023 og vil først blive høstet i 2024.

Print screen fra FieldView, der viser kortlægning af parceller i forbindelse med såningBillede: Kortlæggelse af parcelelrne i forbindelse med såningen

Print Screen fra FieldView med kortlæggelse af de parceller, der er pløjet vist sammen med såningenBillede: Kortlæggelse af de parceller, der er pløjet, vist sammen med såningen

Print screen fra FieldView med resultat fra det første årBillede: Resultat af det første år i forsøget, hvor man kan se en udbytteforskel på det pløjede areal kontra det der ikke er pløjet. 

Søren Lykkegaard, Jens-Richardt Thyssen, Christian Christensen, Klaus Jakobsen, Klaus Nielsen og Stig Andersen står smilende i en mark
Kontakt os for hjælp og vejledning

Hos Bayer hjælper vi dig gerne. Kontakt kundeservice eller en af vores dygtige konsulenter.